2.2.2 Installatie vanaf internet

Opmerking: Als er al een oudere versie van Sofeer op uw computer staat, dient u die eerst te verwijderen ("de-installeren").

Om Sofeer te installeren gaat u als volgt te werk:

 1. Start Windows. Indien het (op een bedrijfsnetwerk) nodig is om in te loggen, zorg er dan voor dat u inlogt met administratierechten.
 2. Start uw internetbrowser. Ga naar de website van Sofeer, www.sofeer.nl, en klik op de knop Download. U wordt dan doorgeleid naar de website van de TST-Centrale. Volg de instructies om Sofeer te downloaden. Noteer de naam van de map op uw computer waarin u het installatiebestand van Sofeer (setupSofeer.exe) opslaat.
 3. Sluit uw internetbrowser en eventueel andere openstaande toepassingen af.
 4. Start het installatieprogramma setupSofeer.exe. Dit kan op diverse wijzen:
  1. Kies (op het bureaublad of vanuit Start in de taakbalk) Deze computer (of Computer). Blader naar de map waarin u setupSofeer.exe hebt opgeslagen. Dubbelklik vervolgens op de bestandsnaam setupSofeer.exe. Of:
  2. Klik op Start in de taakbalk van Windows®. Selecteer Uitvoeren... en ga dan met Bladeren... naar de map waarin u het installatiebestand van Sofeer hebt opgeslagen. Vul bij Openen de opdrachtregel als volgt in: setupSofeer.exe, en druk op de Enter-toets.
 5. Het installatieprogramma start. Om Sofeer te kunnen installeren, dient u akkoord te gaan met de voorwaarden in het licentiescherm. U vinkt daartoe het rondje Ik ga akkoord aan, en klikt op de knop Volgende.
 6. Volg de aanwijzingen van het installatieprogramma.
 7. Klik in het laatste scherm op OK.
 8. Open Microsoft® Word.

Als de installatie succesvol is verlopen, zijn in de knoppenbalk van Microsoft® Word nu drie nieuwe knoppen verschenen:

knoppenbalk Sofeer

De knop knop Spellingcontrole opent de Sofeer-spellingcontrole.

De knop knop Woordenboek opent het Sofeer-woordenboek met Hebreeuwse en Jiddisje woorden in het Nederlands.

De knop knop Help start de helpfunctie.

Opmerkingen:


Vorige paragraaf:
2.2.1 Inleiding
Volgende paragraaf:
2.2.3 Installatie vanaf cd-rom