4.6 Een persoonlijke aanvullende woordenlijst

Wanneer de spellingcontrole van Word® of Office® een woord niet herkent, wordt dat woord rood onderkringeld weergegeven. Als het woord wel correct gespeld is, kunt u het aan de spellingcontrole als nieuw woord aanleren. Voortaan zal de spellingchecker het woord herkennen en niet meer onderkringelen.

Als u een woord dat in uw document rood wordt onderkringeld, wilt toevoegen aan uw persoonlijke aanvullende woordenlijst ("gebruikerswoordenboek" in de Office®-terminologie), dan kan dat als volgt:

  1. Verlaat zonodig Sofeer tijdelijk door het spellingcontrolescherm met de knop knop Venster Minimaliseren te minimaliseren (of door buiten het Sofeer-venster te klikken).
  2. Klik met de rechtermuisknop op het onderkringelde woord.
  3. Er verschijnt een uitrolmenu:

    uitrolmenu bij rechtsklik op onderkringeld woord

    Kies daarin voor Toevoegen aan woordenboek om het woord aan uw persoonlijke aanvullende woordenlijst toe te voegen. De Sofeer-spellingcontrole zal het woord voortaan goed rekenen.

  4. U kunt vervolgens de spellingcontrole voortzetten door onderin het beeldscherm in de taakbalk het geminimaliseerde venster "Sofeer: Spellingcontrole" aan te klikken.

Word® slaat deze nieuw aangeleerde woorden op in een apart bestand, het "gebruikerswoordenboek". De naam van dat bestand is gewoonlijk custom.dic. U kunt uw aanvullende woordenlijst desgewenst bewerken (bijvoorbeeld woorden verwijderen of toevoegen) via Extra > Opties > Spelling en grammatica > Aangepaste woordenlijsten... > custom.dic > Wijzigen.

Opmerkingen:


Vorige paragraaf:
4.5 Sofeer en andere spellingcheckers
Volgende paragraaf:
4.7 Mogelijke vragen bij de Sofeer-spellingcontrole