5.2 Zoeken in het woordenboek

In het woordenboekscherm kunt u een woord in het woordenboek opzoeken door het in te typen in het tekstinvoerveld linksboven. Ook met het woordwiel kunt u een woord selecteren, door de schuifknop ernaast met de muis omhoog of omlaag te slepen, en vervolgens het gewenste woord aan te klikken.

In het woordwiel, aan de linkerkant van het venster, zal het woord automatisch worden gemarkeerd. Tegelijkertijd wordt de informatie over het woord getoond in het rechterdeel van het venster.

Bij het zoeken in het woordenboek hoeft u geen rekening te houden met hoofdletters (Beet Alfa), trema's (baäl, Behaälotcha), accenttekens (lerncafé), koppeltekens (Beth-Jacob, Birzeit-Universiteit) of spaties (Aboe Gosj, briet hamila). Het woordenboek gaat hier tolerant mee om. Als u bijvoorbeeld zoekt naar Arbaä Toeriem of Beet Alfa, mag u arbaatoeriem of beetalfa intypen om de term te vinden.

Verder kunt u bij het zoeken in het woordenboek gebruikmaken van de jokertekens (wildcards) ? en *:

Als u bijvoorbeeld een lijstje wilt zien van alle woorden in het woordenboek met de Jiddisje tweeklank ej, kunt u dat opvragen met *ej*. U mag de beide jokertekens ook combineren.

Opmerking: het zoeken met jokers is hoofdlettergevoelig: als u zoekt op beet*, vindt u dus niet de namen die beginnen met Beet (met hoofdletter B).


Vorige paragraaf:
5.1 Woordenboekscherm
Volgende paragraaf:
5.3 Bediening met het toetsenbord